Bloggen

Rust

IMG_2919

Ineens begon het ruim een week geleden te kriebelen. Het borrelde op en ging niet weg. Ik had zin. Zin om weer te schrijven. Om mijn gedachten op het digitale papier te zetten. Maar hoe begin je een blogpost na een paar weken afwezigheid. Hallo, daar ben ik weer? Of knal ik er een blogje uit over een luchtig onderwerp en doe ik net of ik er altijd ben geweest? En zo staar ik al een paar minuten naar een wit scherm. Ik besluit maar gewoon te beginnen en ik zie wel waar het schip strand. Het kan óf publicatiewaardig zijn óf ik druk op de deleteknop. (meer…)

#plukhetgeluk – de vragenlijst

plukhetgeluk

Het gras is altijd groener aan de overkant, zegt het gezegde. Saskia van I live for my dreams is het hier niet mee eens. Daarom startte zij een project op: #plukhetgeluk. Met dit project wil ze laten zien dat geluk vaak bij jezelf ligt. In de kleine dingen. Je kunt het vaak zelf plukken. Ik ben het hier mee eens. Aan de overkant lijkt het gras misschien groener, maar wat doe je er zelf aan om jouw gras groen te laten zijn? Geef je het genoeg water en verzorging? Het is goed hier mee bezig te zijn en daarom ga ik samen met Saskia en veel andere bloggers de uitdaging aan. Wij staan stil bij de mooie dingen in het leven. Een van de opdrachten is het invullen van een vragenlijst. Benieuwd naar mijn antwoorden? (meer…)

The Music Tag

i love music

Er gaan veel tags rond in blogland. Een van die tags is The Music Tag. Lieve Marion van Mijn Kladblog vroeg me om deze tag in te vullen. Deze muziekliefhebber wilde dat wel. Het kostte me alleen veel meer moeite dan ik vooraf had gedacht. Was ik in het begin nog enthousiast, nu kan ik je vertellen dat het enthousiasme is gedaald naar het nulpunt. Je moet namelijk keuzes maken. En hoe kan ik nu kiezen? Er is zo veel mooie muziek  gemaakt. (meer…)

Mijn 2014

Mijn 2014 Happy Lioness

Nog een paar uur en dan zeggen we 2014 gedag. Toch nog even een kleine terugblik van mij. Als er een ding is was het afgelopen jaar mij heeft gebracht dan is het groei. Ik was een mooie rozenstruik met een paar prachtig bloeiende bloemen. Maar teveel bloemen zaten nog in de knop. Het afgelopen jaar ben ik gevoed met vooral heel veel liefde, waardoor de knopen zijn uitgekomen. (meer…)

It’s a sock tag!

sokken

Vragen beantwoorden over sokken. Over sokken. Ja, over sokken. Er zijn mensen die gek zijn op sokken. Zo gek dat ze een tag verzinnen. Sammie is het brein achter deze tag. Inmiddels heeft een aantal bloggers de tag al ingevuld, waaronder Janie. Zij gaf de tag door aan mij. Net als haar heb ik in een deuk gelegen.  Ik en sokken. Wat kan ik daar nu over vertellen? Maar ik ben de beroerdste niet. En ik ga een uitdaging niet uit de weg. Dus ben je nieuwsgierig, lees dan mijn antwoorden. (meer…)

Op reis

IMG_2309 (640x441)

Een paar maanden geleden ging ik op reis. Om precies te zijn op 8 februari 2014. Toen maakte ik mijn allereerste stappen in de blogwereld. Waar de reis me naar toe zou leiden was me onduidelijk. Nu een paar maanden later maak ik de reis nog steeds. De eindbestemming is nog steeds niet inzicht. Inmiddels is me wel duidelijk waarom ik de reis nog steeds volhoud: het is inspirerend en ik leer mezelf kennen. (meer…)

Vriendenboek

vriendenboek (640x329)

Het was een aantal maanden geleden dat zoonlief voor het eerst met een Vriendenboek thuis kwam. Ik was aangenaam verrast. Dat die dingen nog steeds bestaan. In mijn schoolperiode, en die gaat 30 jaar terug, circuleerden die boekjes als door de klas. Inmiddels zijn hier in huis als diverse versie langsgekomen. De jongens hebben duidelijk een liefde voor Cars en Planes. Maar er ligt nu ook een boekje van K3 klaar om weer terug te gaan naar de eigenaresse. Het zal jullie niet verbazen dat Lars inmiddels in het bezit is van een eigen exemplaar. Tijdens het invullen met Lars, vulde ik de vragen ook voor mezelf in mijn hoofd in. Ik vroeg me af hoe mijn lezers de vragen zouden beantwoorden. (meer…)

Love a blog

Love a blog (884x578) (750x490)
Het is altijd leuk om nieuwe blogs te leren kennen. Een van de manieren is het plaatsen van een ‘Spam je blog’ artikel. Nu kwam ik een paar weken terug bij Kimberley van Noahjade een andere variant tegen: Love a blog. Ik was gelijk enthousiast. Hoe leuk is het om een keer een blog van iemand anders dan die van jezelf in het zonnetje te zetten? (meer…)

Sunshine Blogger Award

sunshine-award
Een paar weken terug ontving ik een hele leuke reactie van Miss Sentinelli. Zij tagde mij voor de Sunshine Blogger Award. Dank je wel. Erg lief van je. Ik bezoek jouw blog ook erg graag. Je foto’s zijn prachtig.

Bij zo’n award hoort een aantal regeltjes:
1. Show het logo van de Award
2. Uit jouw waardering naar de blogger toe die jou heeft genomineerd
3. Deel 7 feitjes over jezelf
4. Nomineer 15 bloggers die je bewonder en link naar hun site
5. Contacteer de 15 gekozen bloggers en laat ze weten dat ze zijn genomineerd!

7 feitjes

Ik vond het beste lastig om 7 feitjes te bedenken die jullie nog niet wisten. Op mijn blog ben ik best open. En ik heb al eerder een aantal feitjes gedeeld. Maar het is me gelukt.

 1. Ik poets mijn tanden ’s ochtends altijd onder de douche. Ik heb het idee dat ik hier tijd mee win. Of dat ook daadwerkelijk zo is, weet ik eigenlijk niet :-)
 2. Ik kan niet rustig alleen maar televisie kijken. Ik doe er altijd iets anders naast. Mijn nagels vijlen en lakken, bloggen, spelletjes op mijn telefoon spelen, Instagram checken of blogs lezen.
 3. Ik heb ooit op een blauwe maandag een poging gedaan om te schilderen: aquarellen. Ik kocht een boek met uitleg, papier, penselen en aquarelverf en ging aan de slag. Een talent bleek ik niet te zijn.
 4. Tijdens de zwangerschap van beide kids had ik een heel sterk voorgevoel over het geslacht. Beide keren had ik het bij het rechte eind.
 5. Planten zijn bij ons in huis geen lang leven beschoren. Ik vergeet ze gewoon water te geven.
 6. Als we bij een Italiaanse ijszaak zijn, kies ik in ieder geval altijd voor citroenijs. Dit vind ik echt zo lekker.
 7. Terwijl ik deze feitjes opschrijf, luister ik het nieuwe nummer van Jan Smit, Jij & Ik. En ik ben aangenaam verrast.

De genomineerden

Nomineren is best lastig. Ik volg namelijk best veel blogs. Toch zijn er een aantal die ik al een lange tijd met heel veel plezier volg. Het zijn allemaal persoonlijke blogs. Ik kan het enorm waarderen wanneer iemand zich openstelt. Volgens mij hebben een paar meiden de award al ontvangen. Toch kon ik het niet laten om ze op mijn blog even in het zonnetje te zetten.

 1. Marion – Mijn Kladblog
 2. Mieke – MiekeLu
 3. Jackie – Een beetje stoer
 4. Janie – Mijn schrijfhoekje
 5. Saskia – I live for my dreams
 6. Jennifer – Suavemente

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke blogs. Die zet ik op een ander moment nog wel een keer in het zonnetje.

Recente reacties

Disclaimer

De teksten en foto's zijn eigendom van happylioness.nl. Het is niet toegestaan deze zonder schriftelijke toestemming over te nemen. Aan de inhoud van happylioness.nl kunnen geen rechten worden ontleend.