Column

Liefde op het eerste gezicht

Liefde op het eerste gezicht (640x430)
Ruim 11 jaar geleden zag ik je staan met je broertjes en zusje. Aan jullie sierlijke vorm kon je goed zien dat jullie familie waren. Toch sprong jij er voor mij met kop en schouders boven uit. Ik voelde de vlinders in mijn buik toen ik naar je keek.  Je kleuren en je print hadden een enorme aantrekkingskracht op me. Ik kon niet wachten je in het echt te zien. In gedachte waren we al samen. Toen ik je in het echt zag was de liefde nog veel groter. Wat was je mooi. Nog mooier dan in de folder. Ik was tot over mijn oren verliefd. De keus was snel gemaakt. (meer…)

Remi de grasmaaier

DSC_0058 (640x524)

Daar sta je dan helemaal alleen. In de relaxstand. Op een ongewone plek. En op een ongewoon tijdstip. Of nou ja ongewoon. Ik had je hier in ieder geval op maandagochtend 8.20 uur niet verwacht. Je had in de schuur moeten staan. Of actief in beweging moeten zijn in een groenkleurig gebied. Al geloof ik niet dat dat op zo’n tijdstip gewenst was geweest. Maar goed. Je stond daar helemaal alleen. Toen ik 3,5 uur later langskwam om zoonlief op te halen stond je er nog steeds. In dezelfde stand. (meer…)

Kom je nog terug?

Kom je nog terug
Een paar dagen geleden ben je vertrokken. Je was weg voordat ik er erg in had. En hoewel ik enigszins was gewaarschuwd, kwam je vertrek toch nog onverwachts. Ik denk dat ik mijn hoofd in het zand heb gestoken. Ik wilde niet zien dat het einde in zicht was. Klaar voor afscheid nemen was ik niet. Wat kun je toch snel aan iets hechten. Ik ben blij dat ik een paar weken van je heb mogen genieten. En ik moet toegeven je hebt je van je beste kant laten zien. Daarom kan ik je vertrek ook maar moeilijk accepteren.

Je hoorde bij mijn leven. Ik genoot van je. Van je warmte. Door jou leek de wereld een beetje mooier. Je zorgde er voor dat ik ’s ochtends geen last had van kledingstress. De vraag lange mouw of korte mouw was niet aan de orde. Door jou genoot ik ’s avonds buiten van een heerlijke prosecco. Mede door jou heb ik genoten van een heerlijke vakantie. Je had dezelfde positieve invloed op veel mensen. En nu ben je dus weg. Of het tijdelijk is, dat weet ik niet. Heel soms als de zon zich even door de wolken laat zien, dan krijg ik een sprankje hoop. Zou je er weer zijn? Ben je weer terug? En blijf je dan nog even?

Een zoektocht op internet geeft een teleurstellend antwoord. Het lijkt er op dat je de komende week er in ieder geval nog niet zult zijn. Maar ik houd hoop. De ervaring leert namelijk dat je komst niet altijd te voorspellen valt.

Lieve zomer, kom je alsjeblieft nog terug?

 

Mis jij de zomer ook? Of ben je juist blij dat het minder warm is en de regen voor afkoeling zorgt?

Recente reacties

Disclaimer

De teksten en foto's zijn eigendom van happylioness.nl. Het is niet toegestaan deze zonder schriftelijke toestemming over te nemen. Aan de inhoud van happylioness.nl kunnen geen rechten worden ontleend.