Happy

#plukhetgeluk – de vragenlijst

plukhetgeluk

Het gras is altijd groener aan de overkant, zegt het gezegde. Saskia van I live for my dreams is het hier niet mee eens. Daarom startte zij een project op: #plukhetgeluk. Met dit project wil ze laten zien dat geluk vaak bij jezelf ligt. In de kleine dingen. Je kunt het vaak zelf plukken. Ik ben het hier mee eens. Aan de overkant lijkt het gras misschien groener, maar wat doe je er zelf aan om jouw gras groen te laten zijn? Geef je het genoeg water en verzorging? Het is goed hier mee bezig te zijn en daarom ga ik samen met Saskia en veel andere bloggers de uitdaging aan. Wij staan stil bij de mooie dingen in het leven. Een van de opdrachten is het invullen van een vragenlijst. Benieuwd naar mijn antwoorden? (meer…)

Mijn 2014

Mijn 2014 Happy Lioness

Nog een paar uur en dan zeggen we 2014 gedag. Toch nog even een kleine terugblik van mij. Als er een ding is was het afgelopen jaar mij heeft gebracht dan is het groei. Ik was een mooie rozenstruik met een paar prachtig bloeiende bloemen. Maar teveel bloemen zaten nog in de knop. Het afgelopen jaar ben ik gevoed met vooral heel veel liefde, waardoor de knopen zijn uitgekomen. (meer…)

Geluksmomenten #4

De maand december was er een met de nodige stressmomentjes. Ik wil graag alles perfect doen. En mijn hoofd liep soms wat vol. Maar bovenal was het een maand met veel geluksmomenten. Mijn hartje klopte regelmatig sneller, er verscheen vaak een brede lach op mijn gezicht en de vlinders fladderden door mijn buik.  Geluk vermenigvuldig je door het te delen en dus laat ik jullie graag genieten van mijn geluksmomenten. Momenten waar ik erg dankbaar voor ben. (meer…)

Fijne feestdagen!

kerst2
Lieve lezers,

Buiten is het koud. De lucht is donker. De regen tikt zachtjes tegen het raam.
Hoe anders is het hier in huize Happy Lioness. De kerstverlichting brengt genoeg gezellig licht. Op de achtergrond horen we de verhalen en muziek van Serious Request. De kids zijn uitzinning. De warmte is letterlijk en figuurlijk voelbaar in huis. Ik geniet van dit moment.

Graag wil ik jullie allemaal hele warme kerstdagen wensen en al het goede voor het nieuwe jaar.

Liefs,
Petra

Trots op mijn kanjer

DSC_0496 (640x378)

Wat was het heerlijk vanochtend even samen in het grote bed. Papa en Tess waren al naar beneden. Jij kwam heerlijk tegen mijn aan liggen en samen keken we naar een tekenfilm. Af en toe gingen je mondhoeken omhoog. Je kunt zo heerlijk stil genieten. Ondertussen vertel je over het kinderfeestje van gisteren. De brandweerauto die hoog de lucht in ging en de neptattoeage die je op je arm wil. Ineens zeg je:  ‘Mama ik vind jou lief’. En mijn hart smelt nog even verder. (meer…)

December, waarom ben je zo leuk?

december_blog

Hyperende kinderen. Slechte nachtrust. Stad en land aflopen om cadeaus te kopen. Dure kerstboom halen. Kou. Verlichting in de kerstboom hangen. Drukte. Lootjes trekken. Nog meer cadeautjes halen. Gedichten schrijven. Kerstmenu’s verzinnen. Boodschappen doen als heel Nederland in de supermarkt te vinden is. Drukte in mijn hoofd. Afscheid nemen. December, waarom ben je ook al weer zo leuk?

Blijde kindergezichten. Chocoladeletters. Goedkope Nordmann. Dennengeur in huis. Kerstverlichting binnen en buiten. Zingende Kerstman. Tuincentra. Nieuwe kerstversiering. Je kinderen die Jingle Bells zingen. Vakantie. Je extra mooi optutten. Lekker eten. Extra tijd met mijn gezinnetje. Samenzijn. Driving home for Christmas. Cadeautjes geven en krijgen. Dankbaarheid. Kerstfilms. Top 2000. (F)out & Nieuw. December, daarom ben je zo leuk!

Ja, ik heb de  spirit weer te pakken!! En jullie?

Geluksmomenten #3

geluksmomenten3
Misschien ligt het aan mij. Maar sinds de herfst zijn intrede heeft gedaan, lijkt het wel of iedereen wat negatiever is geworden. En dat is precies een van de redenen waarom de herfst niet mijn favoriete jaargetijde is. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik soms ook wel eens negatief kan zijn. Maar ik wil dat niet meer. Ik wil me niet meer laten beïnvloeden door een uitspraak van iemand, een akkefietje of het humeur van een ander. In plaats daarvan wil ik andere beïnvloeden met mijn positieve humeur. En dus is het weer tijd om enkele geluksmomenten met jullie te delen. (meer…)

Recente reacties

Disclaimer

De teksten en foto's zijn eigendom van happylioness.nl. Het is niet toegestaan deze zonder schriftelijke toestemming over te nemen. Aan de inhoud van happylioness.nl kunnen geen rechten worden ontleend.