#plukhetgeluk – de vragenlijst

plukhetgeluk

Het gras is altijd groener aan de overkant, zegt het gezegde. Saskia van I live for my dreams is het hier niet mee eens. Daarom startte zij een project op: #plukhetgeluk. Met dit project wil ze laten zien dat geluk vaak bij jezelf ligt. In de kleine dingen. Je kunt het vaak zelf plukken. Ik ben het hier mee eens. Aan de overkant lijkt het gras misschien groener, maar wat doe je er zelf aan om jouw gras groen te laten zijn? Geef je het genoeg water en verzorging? Het is goed hier mee bezig te zijn en daarom ga ik samen met Saskia en veel andere bloggers de uitdaging aan. Wij staan stil bij de mooie dingen in het leven. Een van de opdrachten is het invullen van een vragenlijst. Benieuwd naar mijn antwoorden?

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is
Geluk is voor mij genieten van het hier en nu. Maar voor mij is het vooral liefde voelen. Voor de wereld om je heen, voor de mensen en de natuur maar ook voor jezelf. Ik ben verliefd op het leven. Misschien is dat wel mijn definitie van geluk.

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?
Het allerliefste breng ik tijd door met mijn gezinnetje. Het maakt niet uit wat we doen: het bezoeken van de kinderboerderij, zwemmen, dierentuin, heerlijk wandelen of een spelletje aan de eettafel. Ik zal echter niet ontkennen dat ik wel eens behoefte heb aan me-time. Geef me een cappuccino en een goed boek en ik ben tevreden. Ook vind ik het heerlijk om bezig te zijn met bloggen en schrijven.

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Dat zijn er meerdere. Eén daarvan is ongetwijfeld het leren kennen van mijn man. Hij heeft geleerd om van mezelf te houden, voor mezelf te kiezen en motiveert mij enorm. Ook de geboorte van mijn kinderen heeft mij veranderd. Ik heb ineens krachten waarvan ik niets wist dat ze bestonden. Mijn kids hebben mij geleerd nog meer te genieten van de mooie dingen in het leven. Daarnaast heeft bloggen mij heel veel gegeven. Zelfvertrouwen, inzicht en ik heb mijn oordeel niet zo snel klaar.

Wat is jouw ultieme geluksmotto?
Ik heb niet echt een motto. Een mooie quote blijft ‘The more you love your decissions the less you need others to love them. Deze quote deelde ik al in de tag Project Positief. Maar zo is het wel. Als je er zelf achter staat, je luistert naar je hart, dan maakt het niet uit wat een ander er van vindt. Je hart is een krachtig en belangrijk orgaan.

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Heel eerlijk, ik zou het niet weten. Ik ben momenteel heel gelukkig. Ik voel liefde, geef liefde en krijg heel veel liefde. Bovendien doe ik wat ik leuk vind. Uiteraard heb ik dingen die ik wil bereiken. Dromen. Maar als ik ze haal, word ik niet gelukkiger. Wel blij. En 10 kilo lichter zou fijn zijn. Fijn en wellicht makkelijker. Maar ik geloof niet dat ik er gelukkiger van wordt.

Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?
Absoluut liefde. Geluk en liefde zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als er geen liefde zou zijn dan zou ik me niet gelukkig voelen. En dan heb ik het over liefde in de breedste zin van het woord. Dus ook de liefde voor jezelf. Dat klinkt heel egoïstisch maar uiteindelijk is dat wel een hele belangrijke. Hou je niet van jezelf dan heeft dat zijn weerslag in je handelen. In je doen en laten.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?
Open je ogen en luister naar je hart. Alleen dat vertelt de waarheid. Je verstand is er om de keuze van je hart te begrijpen.

Het was mooi om stil te staan bij geluk. Geluk laat zich moeilijk in woorden uitdrukken. Het is een gevoel. Een heerlijke kriebel in de buik. Als een verliefdheid. Ik ben benieuwd naar wat Saskia nog meer in petto heeft.

Wat is geluk voor jou?