Project Positief Tag

project positief (640x385)

Iedereen besmetten met positiviteit. Dat is het doel van Dagmar met haar Project Positief. Hoe? Door er ten eerste over te schrijven. Maar nu heeft ze ook een tag opgezet. Want zo is haar redenering: ‘Geluk vermenigvuldigt zich, als je het deelt.’ En laat dat nu net een van mijn favoriete quotes zijn. De wereld kan wel een beetje meer positiviteit gebruiken. Dus ik vul graag de tag in.

Wat is je favoriete quote en waarom?
Het lijkt voor de hand te liggen om de quote die ik net noemde hier te vermelden. Maar dat doe ik niet. Ik ga voor ‘The more you love your decisions, the less you need others to love them’.  Als je met je hart achter je beslissing staat, dan maakt het niet uit wat anderen er van vinden. Laat je vooral niet door de mening van anderen tegenhouden. Doe niet iets wat de menigte van jou verwacht maar waar je zelf niet achter staat. Het belangrijkste is dat je zelf er volledig achter staat.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Ik heb hier ooit al eens een artikel over geschreven. En sindsdien is het verlangen hier naar alleen nog maar sterker geworden. Ik hoop ooit een groot publiek te bereiken met mijn woorden. Ze te betoveren met de magie van 26 verschillende letters die woorden vormen en een boodschap overbrengen. Dat kan een column zijn die in een bekend blad wordt gepubliceerd, een verhalenbundel of wie weet ooit wel een boek.

Wat betekent geluk voor jou?
Geluk is voor mij heel veel liefde om me heen en genieten van de kleine dingen die het leven zo mooi maken. Kleine dingen die eigenlijk niet klein maar erg groot zijn. De eerste zonnestralen, het land dat langzaamaan de herfstkleur krijgt, verse bloemen op tafel, met blote voeten door het zand lopen, schelpen zoeken op het strand. En dat met je dierbare om je heen. Dat is voor mij genieten. Dat is voor mij geluk.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Mijn kinderen. Er verschijnt dikwijls een big smile van oor tot oor op mijn gezicht als ik van een afstandje naar ze kijk. Als ik ze dan zie lachen om Buurman & Buurman, Tess bezig is haar pop een schone luier te geven, Lars die mij verrast met een wijze uitspraak of een paar heerlijk natte kussen. Je hebt de quote ‘While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.’ En ik kan dat echt alleen maar beamen. Zij genieten zo intens van de kleine dingen in het leven. Dingen die ik voorheen eigenlijk als vanzelfsprekend zag. Soms zie je de schoonheid niet altijd. Schoonheid die mijn kinderen wel zien en ik nu ook. En het is een cliché maar als zij genieten, geniet ik ook. Met een hele groot glimlach.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Op vakantie gaan. Ik vond dit vroeger altijd geweldig. Middenin de nacht wakker worden gemaakt door mijn ouders en als de hele wereld om je heen lijkt te slapen op weg naar de vakantiebestemming. Gezellig muziekje aan, liedjes zingen en genieten van heerlijk hapjes. Voor mij begon dan ook echt de vakantie. Ik heb hier echt fijne herinneringen aan.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Lachen is gezond. En een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Clichés, maar ze zijn er niet voor niets. Hier in huis wordt met twee van die ontdekkende kids elke dag volop gelachen. De laatste keer zal ongetwijfeld om Lars zijn. Sinds hij naar de basisschool gaat, komt hij soms thuis met zulke wijze uitspraken.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik ben trots op de persoon die ik geworden ben. Vroeger was ik een onzeker meisje dat niet graag opviel. En nu ben ik een vrouw in de bloei van mijn leven met een stuk meer zelfvertrouwen. Dat heb ik toch maar allemaal zelf op eigen kracht en met een flinke dosis doorzettingsvermogen bereikt. Ik volgde mijn eigen weg en heb er voor gekozen om mijn schooltijd achter me te laten. Dat heeft er voor gezorgd dat ik sta op de plek waar ik nu ben. Ook ben ik trots op het feit dat ik twee kinderen heb mogen dragen en op de wereld heb gezet.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Iedereen mag zichtbaar zijn dus jij ook. Je bent het waard om er te mogen zijn. Laat je niet stoppen door de mening van andere. Kies voor je eigen geluk.

Hopelijk heb ik je kunnen besmetten met een beetje positiviteit. Al is het maar een vleugje. Al verscheen er na het lezen van dit stukje maar een kleine glimlach op je gezicht.

Liefs,
Petra