Hersenspinsels

Vleugje heimwee

FB_IMG_1422295052908
Daar staat het dan helemaal alleen op het kleine kamertje. De commode heeft de ruimte al verlaten. Ineens word ik overvallen door een gevoel van heimwee. Ik realiseer me dat die mooie babytijd voorgoed voorbij is. Nooit meer zal er een klein hummeltje in dat kleine ledikantje liggen. Het maakt me een beetje sentimenteel, maar tegelijkertijd voel ik me ook trots en gelukkig. Twee geweldige kinderen hebben in dat bedje gelegen. Mijn eigen vlees en bloed, waar ik zo ongelooflijk veel liefde voor voel. Liefde die met geen pen en met geen toetsenbord is te beschrijven. Geen enkel woord of omschrijving komt maar in de buurt van dat gevoel. (meer…)

Hoe ouder ik word…

Puzzelstukjes

Inmiddels ben ik al weer ruim 5 maanden 35 jaar. Ja, je leest het goed. Al 35 jaar loop ik op deze aarde rond. Je zou het misschien niet zeggen, want er zijn weinig rimpels op te merken. Hoe dat komt? Geen idee. Ik doe alles fout. Maar misschien is dat het juist wel. Ik gebruik geen dag- of nachtcrème en ben slecht met het verwijderen van make up. Nu gebruik ik ook geen foundation. Iets met tijd en zo. En geduld. Bovenal heb ik de skills niet. Ik wil niet rondlopen met een laag plamuur en zo ziet het er bij mij ongetwijfeld uit. Maar goed, ik dwaal af. Ik ben 35. En ik ben er dus blij mee. Hoe ouder ik word, hoe leuker ik mijn leven vind. (meer…)

Mijn 2014

Mijn 2014 Happy Lioness

Nog een paar uur en dan zeggen we 2014 gedag. Toch nog even een kleine terugblik van mij. Als er een ding is was het afgelopen jaar mij heeft gebracht dan is het groei. Ik was een mooie rozenstruik met een paar prachtig bloeiende bloemen. Maar teveel bloemen zaten nog in de knop. Het afgelopen jaar ben ik gevoed met vooral heel veel liefde, waardoor de knopen zijn uitgekomen. (meer…)

December, waarom ben je zo leuk?

december_blog

Hyperende kinderen. Slechte nachtrust. Stad en land aflopen om cadeaus te kopen. Dure kerstboom halen. Kou. Verlichting in de kerstboom hangen. Drukte. Lootjes trekken. Nog meer cadeautjes halen. Gedichten schrijven. Kerstmenu’s verzinnen. Boodschappen doen als heel Nederland in de supermarkt te vinden is. Drukte in mijn hoofd. Afscheid nemen. December, waarom ben je ook al weer zo leuk?

Blijde kindergezichten. Chocoladeletters. Goedkope Nordmann. Dennengeur in huis. Kerstverlichting binnen en buiten. Zingende Kerstman. Tuincentra. Nieuwe kerstversiering. Je kinderen die Jingle Bells zingen. Vakantie. Je extra mooi optutten. Lekker eten. Extra tijd met mijn gezinnetje. Samenzijn. Driving home for Christmas. Cadeautjes geven en krijgen. Dankbaarheid. Kerstfilms. Top 2000. (F)out & Nieuw. December, daarom ben je zo leuk!

Ja, ik heb de  spirit weer te pakken!! En jullie?

Liefde op het eerste gezicht

Liefde op het eerste gezicht (640x430)
Ruim 11 jaar geleden zag ik je staan met je broertjes en zusje. Aan jullie sierlijke vorm kon je goed zien dat jullie familie waren. Toch sprong jij er voor mij met kop en schouders boven uit. Ik voelde de vlinders in mijn buik toen ik naar je keek.  Je kleuren en je print hadden een enorme aantrekkingskracht op me. Ik kon niet wachten je in het echt te zien. In gedachte waren we al samen. Toen ik je in het echt zag was de liefde nog veel groter. Wat was je mooi. Nog mooier dan in de folder. Ik was tot over mijn oren verliefd. De keus was snel gemaakt. (meer…)

Ik hou van je

Ik hou van je (640x446)
Ik hou van je. Manlief en ik zeggen het regelmatig tegen elkaar. Het zijn 4 hele kleine woordjes. Maar samen vormen ze een hele mooie boodschap. Een zin die een lach op je gezicht tovert en je een gelukzalige gevoel geeft. Het geeft een gevoel dat je wordt gewaardeerd om wie je bent. En dat is precies de reden waarom ik mijn kinderen regelmatig vertel dat ik van ze hou. Ik wil ze laten weten dat ze er mogen zijn. (meer…)

Op reis

IMG_2309 (640x441)

Een paar maanden geleden ging ik op reis. Om precies te zijn op 8 februari 2014. Toen maakte ik mijn allereerste stappen in de blogwereld. Waar de reis me naar toe zou leiden was me onduidelijk. Nu een paar maanden later maak ik de reis nog steeds. De eindbestemming is nog steeds niet inzicht. Inmiddels is me wel duidelijk waarom ik de reis nog steeds volhoud: het is inspirerend en ik leer mezelf kennen. (meer…)

Wat ik me afvraag

Me2

In mijn hoofd is het af en toe een drukte van jewelste. Gedachten komen en gaan. Ze wanen zich kris kras een baan door mijn hersenen. Soms gaan ze over mijn zorgen of dagelijks dingen, soms zijn ze werkgerelateerd of gaan ze over maatschappelijke problemen en gelukkig heel vaak ook over leuke dingen. Heel soms zijn het rare gedachtekronkels. Dan gaan er van die vragen door me heen die volgens mij nergens op slaan of eigenlijk niet relevant zijn. Maar nu ik hier toch zo open ben, wil ik ze wel met jullie delen. Wie weten hebben jullie wel antwoorden en kan ik de vragen loslaten. (meer…)

Maatjes

DSC_0186 (640x549)
We waren onafscheidelijk. Maatjes. Waar ik was, was jij. Je hield me op de hoogte van het wel en wee van de dierbaren om mijn heen. En wilde ik een boodschap kwijt, dan stond je voor me klaar. Zolang ik er voor zorgde dat je op tijd je voeding kreeg, dan was je er. Je liet me mooie momenten vastleggen. Zelden sputterde je tegen. (meer…)

Recente reacties

Disclaimer

De teksten en foto's zijn eigendom van happylioness.nl. Het is niet toegestaan deze zonder schriftelijke toestemming over te nemen. Aan de inhoud van happylioness.nl kunnen geen rechten worden ontleend.