Liefde op het eerste gezicht

Liefde op het eerste gezicht (640x430)
Ruim 11 jaar geleden zag ik je staan met je broertjes en zusje. Aan jullie sierlijke vorm kon je goed zien dat jullie familie waren. Toch sprong jij er voor mij met kop en schouders boven uit. Ik voelde de vlinders in mijn buik toen ik naar je keek.  Je kleuren en je print hadden een enorme aantrekkingskracht op me. Ik kon niet wachten je in het echt te zien. In gedachte waren we al samen. Toen ik je in het echt zag was de liefde nog veel groter. Wat was je mooi. Nog mooier dan in de folder. Ik was tot over mijn oren verliefd. De keus was snel gemaakt.

In mijn eigen huisje prijkte je pontificaal voor het raam. Ik zat weinig op je. Niet omdat je niet lekker zat. Maar ik keek liever naar je. Toen ik verhuisde naar het Brabantse land ging jij uiteraard mee. Je moest en zou bij mijn nieuwe thuis een mooi plekje krijgen.  Ruim een jaar stond je in de woonkamer. Nog altijd was ik blij met je. Bij mijn nieuwe werkgever werd in geïnterviewd voor het personeelsblad. Op de vraag wat het mooiste plekje in huis was, antwoordde ik: “In de hoek van de kamer staat een geweldige stoel. In Barok-stijl. Maar dan in een modern jasje. Met een fantastische zebraprint. Dit is echt een pronkstuk.”

Toen was het tijd voor de volgende stap. En nieuw huis. Een nieuw thuis. Jij ging weer mee. Ondanks dat er niet echt plek voor je was. Afscheid nemen kon ik echter niet. Daarom sta je nu op de slaapkamer. Helaas zie ik je niet vaak. Meestal verdwijn je onder een berg kleding. Maar steeds al ik je weer even zie, dan voel ik de vlinders kriebelen in mijn buik.  Je verdient beter. Een plek om te stralen. Ik ga even puzzelen… en manlief overtuigen.

IMG_20141203_191559 (640x580) (600x544)