Op reis

IMG_2309 (640x441)

Een paar maanden geleden ging ik op reis. Om precies te zijn op 8 februari 2014. Toen maakte ik mijn allereerste stappen in de blogwereld. Waar de reis me naar toe zou leiden was me onduidelijk. Nu een paar maanden later maak ik de reis nog steeds. De eindbestemming is nog steeds niet inzicht. Inmiddels is me wel duidelijk waarom ik de reis nog steeds volhoud: het is inspirerend en ik leer mezelf kennen.

Mezelf leren kennen. Ik moet eerlijk toegeven dat dat soms een reden kan zijn om er mee te stoppen. Het is soms confronterend. Toch kan ik niet stoppen. De reis die ik maak is net als een rit in de Python in de Efteling. Als je de rit omhoog maakt, denk je waar ben ik aan begonnen. Je hart gaat als een razende te keer. De wereld onder je wordt kleiner en je voelt jezelf ook nietig worden daar zo op hoogte. Net als je denkt nu is het genoeg, is het hoogtepunt bereikt en maak je de val naar beneden. Wat volgt, is een kick. Je voelt de adrenaline door je aderen stromen, je schreeuwt of in mij geval lacht, en na 30 seconden sta je stil en denk je: ik wil nog een keer.
Jezelf leren kennen is soms best eng. Net als die rit naar boven. Maar de loopings geven je nieuwe en verrassende inzichten. Het biedt ook mogelijkheden jezelf te ontwikkelen, te groeien en je dromen achter na te gaan. En als je weer een stapje verder bent. Dan krijg je die kick. De kick van dat heb ik maar mooi weer even geflikt. En dan wil je weer.

Een paar maanden terug had ik niet gedacht dat het bloggen mij zoveel nieuwe inzichten zou geven. Ik leer heel veel van andere bloggers. Ze inspireren mij met hun ideeën en gedachten. Ze laten me nadenken. En zo leer ik mezelf kennen. Mijn minder leuke kanten, maar ook mijn mooie kanten. En ik deel ze hier. Voor sommige onbegrijpbaar. Maar door mijn gedachten op papier te zetten, krijg ik ze geordend. En hoe andere bloggers mij helpen, zo wil ik andere ook helpen. Door open te zijn. En als ik iets heb geleerd de afgelopen tijd, dan is het wel dat je kwetsbaar opstellen een kracht is en geen zwakte. Het brengt je zoveel meer. Ik deel mijn angsten, hersenspinsels maar ook de mooie dingen, leuke anekdotes en dingen waar ik blij van word. Bloggen is een geweldige reis. En ik ben voorlopig nog niet uitgereisd. Stap jij af en toe mee op mijn trein of in het vliegtuig? Meelopen of fietsen mag ook. Lijkt me reuze gezellig.