Vrijheid lijkt zo gewoon

IMG_2611
In september 2014 werd het startschot gegeven voor Operatie ‘Market Garden’. Via land  en lucht werd een begin gemaakt om Nederland te bevrijden. Elk jaar herdenken we in Eindhoven deze gebeurtenis en vieren we de vrijheid. Vandaag werd 70 jaar vrijheid gevierd met onder andere een lange stoet van 350 legervoertuigen.

Gezien de liefde voor alles wat een motor heeft, was dit voor Lars een geweldige gebeurtenis. Hij keek zijn ogen uit. De legervoertuigen stonden ook een uur stil. Dit bood de mogelijkheid om de voertuigen van dichtbij te aanschouwen. Voor zo’n jochie erg imponerend.

PicMonkey Collage2Maar niet alleen voor Lars. Ook mama vond het indrukwekkend. Legervoertuigen die stuk voor stuk onderdeel waren van de zware strijd die geleverd werd om ons een van de waardevolste dingen terug te geven: vrede en vrijheid. En dan zie je ineens een voertuig voorbij komen met een veteraan. Iemand die hard heeft gevochten om ons die vrijheid te kunnen geven. Voor mij een ware held. Waarschijnlijk was dit een van de laatste keren dat er veteranen bij de herdenking en viering aanwezig waren.

Ik vind het niet meer dan logisch om elke jaar de trieste gebeurtenissen van toen te herdenken. Om stil te staan bij de slachtoffers van die vreselijke oorlog. Bij de helden die hebben gevochten en hun leven hebben geven om er voor te zorgen dat wij nu in vrijheid leven. Die strijd die toen geleverd is, moeten we blijven herdenken en de vrijheid moeten we vieren.

Want vrijheid lijkt zo gewoon maar het is helaas niet een vanzelfsprekendheid.

IMG_2659_2