Dag vakantie. Hallo ritme

Dag vakantie. Hallo ritme
Het zit er op. 2 weken vakantie zijn voorbij. De 14 dagen zijn als een straaljager zo snel voorbij gevlogen. De eerste week kende in verband met Kerst nog een paar stressmomentjes. Maar vanaf de kerstdagen was het genieten. Genieten van manlief en de kids. Niet gewekt worden door een oorverdovend geluid uit je telefoon omdat het 6:20 uur is. Geen gehaast om zoonlief op tijd op school te krijgen. Niets dat moest. En bovenal had ik weer even tijd voor mezelf. Tijd om te schrijven. Om te lezen . Te bloggen. Mijn passies. Het lukte me zowaar om 4 blogjes achter elkaar te publiceren. Ik had minuten, wat zeg ik uren over om eindelijk weer eens fatsoenlijk te kunnen reageren op andere blogs. Stress kwam in mijn woordenboek even niet voor.

Om de leuke relaxte vakantie te vieren, besloten we afgelopen zaterdag uit eten te gaan. Niet iets wat we heel vaak doen, aangezien Tess niet echt beschikt over zitvlees en graag de aandacht trekt. We kozen bewust een restaurant uit waar het niet zo erg is als het iets luidruchtiger is. En dus gingen we naar restaurant de Bengel in Eindhoven. Heerlijk en betaalbaar eten en een fijne sfeer. De rit er naar toe was al een groot feest. De binnenstad van Eindhoven was mooi verlicht. Wat dat betreft deed het haar naam, Lichtstad, weer eer aan. Het eten ging prima. Deze moeder heeft zich weer voor niets druk lopen maak. Een kleurplaat en lekker eten doet wonderen. Helaas komt aan al het leuke een einde.

 

Dat klinkt wel heel dramatisch hè? Misschien niet zo verwonderlijk dat dochterlief af en toe trekjes heeft van een echte dramaqueen. Met zo’n moeder…
Het gedag zeggen van de vakantie brengt wel een mooi positief punt met zich mee. Het ritme dient zich weer aan. Dat is niet alleen prettig voor de kinderen. Ik ben de laatste om te ontkennen dat ritme ook voor mij prima werkt. Al is het maar met eten. Ik had nu op de vreemdste tijden trek. En ook bij de kinderen was dit het geval. Doordat je later wakker bent, eet je later. En ook wat we aten, was door de feestdagen anders.

De kinderen hebben het prima gedaan met Oud & Nieuw. Aan hun gedrag was weinig van de kortere nachtrust te merken. Uitslapen stond ineens in hun woordenboek (al mogen wij eigenlijk niet echt klagen). Na 1 januari zijn we begonnen om ze weer wat eerder naar bed te brengen. Het werkte zo goed, dat ik ze vanmorgen zonder problemen heb wakker gemaakt. Lars stond snel naast zijn bed en binnen no-time had hij zijn kleren aan. Ik was verbaasd. Wachtte op wat er nog komen zou. Maar de ochtend verliep snel en vlekkeloos. Geen gedram, geen gemekker. Kinderen die meewerkte. De oorzaak? Deze mama. Want als mama relaxed is, dan werkt dit ook vaak voor de kinderen. Benieuwd hoe lang we dit gaan volhouden. Ik zeg niets. Heb geen voornemens, want daar doe we niet aan.
Ik mis de vakantie. Vooral het samenzijn. Maar het ritme verwelkom ik met open armen.

Hebben jullie ook van een vakantie genoten?