Lichtjesroute Eindhoven: betoverend mooi

Elk jaar op 18 september worden in Eindhoven de lichtjes ‘aangestoken’. Tot en met de tweede zondag in oktober kan iedereen een  22 kilometer tellende route rijden langs de prachtige kleurrijke verlichte ornamenten die de straten van Eindhoven sieren. Gisteravond was het voor ons de laatste mogelijk om de lampjes te zien branden. Voor de kids is dit een indrukwekkend schouwspel en dus stapten wij gisteravond om iets over 19.00 uur in de auto. Nieuwsgierig? Lees dan verder.

De lichtjesroutes is in Eindhoven en omstreken een bekend fenomeen. Elk jaar trekken veel mensen er met de fiets, brommer, motor of auto er op uit. Het is uiteraard mooi om te zien. Maar ook de gedachte achter de lichtjesroute mag niet vergeten worden. De lichtjesroute is namelijk ontstaan op 18 september 1944. Op die dag werd Eindhoven bevrijd door de geallieerden. De soldaten werden door de inwoners van Eindhoven verwelkomd met lampen achter de ramen. Het zal dan ook niet verbazen dat veel ornamenten verwijzen naar die tijd. Maar ook muizen, sneeuwmannen en muziekpoppetje komen langs.

De route rijd je in de auto in ongeveer 1,5 uur. In het weekend is het echter soms zo druk dat door de file 3 uur niet vreemd is. Wij hebben gisteren niet de gehele route gereden aangezien het anders te laat werd voor de kinderen. Ons doel was de Eendjesvijver. Een vijver waar een heel smurfendorp tot leven komt. De kinderen werden er door betoverd.

IMG_3175_v2

Zeg nou zelf is dit geen prachtig mooi plaatje. De kinderen stonden te stuiteren.

IMG_3179_v2

De smurfen in de trein. Dochterlief vond de olifant wel leuk.

IMG_3181_v2

Een draak gevolgd door pinguïns; het kan allemaal in Eindhoven.

IMG_3190_v2

De brandweerauto was toch wel favoriet bij zoonlief.

Collage

Het was een mooie avond. Voor jong én oud.
Het is zeker de moeite waard om de route een keer te rijden.

Wil je een snelle impressie van de hele route dan kun je onderstaand filmpje bekijken.

0