Pijnlijke constatering

 

De wekker gaat voor de tweede keer. Manlief is al de deur uit. Redelijk makkelijk stap ik uit bed. Hoe anders is dat in de winter. Mijn hersenen draaien gelijk op volle toeren. Als de waterstralen eenmaal over me heen lopen, bedenk ik wat ik ga aantrekken. Slechts één outfit passeert de revue. Ik heb er gelijk een goed gevoel bij. En ook voor Lars en Tess heb ik binnen no time een outfit in mijn hoofd samengesteld. Helaas moet ik mijn blouse strijken. Niet echt een aanlokkelijk idee op een snikhete zolder, maar gelukkig is het nog vroeg en valt het met de warmte mee. Ik kleed me snel aan. Daarna ga ik naar de slaapkamer van Lars.  De deur is nog niet open of ik zie een schim in het donker uit bed komen: “Haaaloooo”. Een dikke knuffel volgt. Wat een fitheid deze morgen. Ik pak zijn kleren en voor ik het weet is meneertje uit bed, heeft hij geplast en werkt hij super goed mee met aankleden.
Op naar slaapkamer twee waar Tess nog heerlijk in dromenland verkeert. Zodra ze mij haar kastdeur hoort openen, gaan haar ogen langzaam open. Het duurt even voordat ze in beweging komt, maar wanneer ik haar vraag of de pop nog slaapt, schiet ze omhoog. Na de gebruikelijk strubbelingen bij het verschonen van haar luier laat ze zich aankleden en wassen.  Ik pak haar schoentjes en die kunnen haar goedkeuring krijgen. Lachend zegt ze: mooo. Wat doorgaat voor mooi. Die i uitspreken is nog wat lastig. Kids klaar, mama klaar. Op naar beneden om te eten en te drinken. Op wat gemopper van Tess na, die haar zin niet krijgt, verloopt alles soepel en bovendien erg snel. Bijna 10 minuten eerder dan gepland lopen we gezamenlijk naar buiten.
Wat heerlijk dat ze beiden zo meewerkten. Zou het door de zomer komen? Hoewel ik graag wil dat het antwoord ja is, doe ik zelf een pijnlijke constatering. Het ligt aan mij. Ik was een stuk minder gestresst. Ik voelde niet de druk van op tijd op school zijn, ik was zelf op tijd klaar omdat mijn zomeroutfit snel was samengesteld. Geen gemopper. En geen stem waar de irritatie in te horen is. Mama was relaxed. Ik neem me voor om in het nieuwe schooljaar het anders te gaan doen…

DSC_4655 (2400x1715)