Plog: mijn dankbaarheden

Met grote interesse lees ik de afgelopen weken de happychallenge van meerdere bloggers. “Happychallenge?” hoor ik die niet-bloggers al denken. “Is dat een wedstrijd tussen twee mensen van wie er het gelukkigst is?” Nee, dat is het niet. Het is een ontzettend mooi initiatief van drie meiden. Zij vonden het tijd dat mensen wel eens vaker stil mogen staan bij dat wat ons gelukkig maakt. Wat vinden we belangrijk? En hoe kun je er voor zorgen dat je je nog lekkerder in je vel zit? Elke week sturen ze een opdracht aan de deelnemers die mensen laat denken en bewuster bezig laat zijn. Een mooi initiatief. Aangezien ik pas sinds 3 weken een fanatiek blogger ben, heb ik het begin gemist. Om er zo ineens in te haken is best lastig. Ik sluit niet uit dat ik zelf nog een aantal opdrachten ga uitvoeren. Gisteren kwam er een nieuwe opdracht binnen: maak de komende week elke dag een lijstje van 5 tot 10 dingen waar je die dag dankbaar voor bent. Dit moeten elke dag andere dingen zijn. Het is goed om daar bij stil te staan. Er zeker als je een mindere dag hebt kan zo’n lijstje je helpen te relativeren. Ik vond het leuk om ook een dag mijn dankbaarheidslijst te delen. Dit zijn mijn dankbaarheden van gisteren, verteld door middel van foto’s. Heb ik ook gelijk mijn eerste plog.

DSC_2950

6.22 de wekker gaat. Nu was ik nog erg moe en had ik graag nog even in droomland willen blijven. Maar hè laten we gewoon dankbaar zijn voor deze nieuwe dag met nieuwe ronde en nieuwe kansen.

DSC_3232

Onze kinderen gaan naar het kinderdagverblijf. En wat ben ik blij met ons kinderdagverblijf en de leidsters. Ik laat onze kids er met een gerust hart achter.

DSC_3233

Mijn werkplek. Ik ben erg dankbaar voor de leuke baan die ik heb.

DSC_3235

Een bezoekje aan het ziekenhuis. Ziekenhuis en dankbaar? Tja toch wel. Geloof me ik vermijd het ook liever. Maar ik heb onlangs een galblaasoperatie ondergaan. Vandaag had ik controle en kreeg ik de uitslag van het pathologisch onderzoek. Alles zag er perfect uit. En het was maar goed dat hij er uit is. Er zaten veel stenen in en bovendien was hij chronisch ontstoken. Dus je begrijp mijn dankbaarheid.

DSC_3243

Het is 17.42 uur en ik heb weekend! Ik heb een heerlijk weekend met mijn kanjers voor de boeg.

DSC_3245

Ons huis, ons thuis! Heerlijk toch als je ergens thuis kunt komen.

IMG-20140228-WA0000

Tot een week geleden moest Lars niets van carnaval weten. Maar ineens werd hij op het kinderdagverblijf besmet met het virus. Hij wilde graag als brandweerman verkleedt. Op de valreep is manlief nog geslaagd voor een super gaaf pak. Het manneke was dolblij.

trouwen_avondfoto

Vandaag zijn manlief en ik 8 jaar en 2 maanden samen en inmiddels ook 8 maanden getrouwd. Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik hem ben tegen gekomen. Dit is een van mijn lievelingsfoto’s van een geweldige dag.

IMG_20140301_080712

Kids op bed en wij met heerlijke hapjes op de bank. Dat is toch genieten!

Delen magShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

5 Thoughts on “Plog: mijn dankbaarheden

  1. Hele fijne dingen om dankbaar voor te zijn! Leuk ook zo met foto’s gedaan!!

  2. Leuk om een plog te zien en idd fijne dingen om dankbaar voor te zijn.

  3. Wat een mooie foto van jou en je man. Leuk om deze plog te zien!

  4. Leuk gedaan met die foto’s!

  5. Mooie dankbaarheidslijst, heb je origineel aangepakt! Is weer eens wat anders dan de normale plog’s. Die ik eigenlijk ook steeds vaker oversla met lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation