Waar dromen werkelijkheid worden

IMG_3365
Ik ga mijn droom achterna. Wanneer de droom werkelijkheid wordt, zo’n waarheid is dat je me niet meer hoeft te knijpen om wakker te worden, ik heb geen idee. Een glazen bol heb ik niet. Wat ik wel weet, is dat als ik niets doe, er dus ook niets gebeurt. Dat mijn naam nooit de kaft van een boek siert. En mijn naam dus nooit in de boekhandel zal staan. Nooit zal er dan een column van mij in de Viva verschijnen. Of een artikel in de Wendy. Dus ga ik er voor. Ik ga kijken of ik van mijn passie schrijven is heel moois kan maken.

Het gevoel om mijn droom na te jagen is ineens heel sterk. Dagelijks schiet het door mijn hoofd. Opvallende woorden laten mijn hart sneller kloppen en de droom harder aanwezig zijn. Een mooie foto zorgt voor inspiratie. Mijn handen beginnen te kriebelen. Het gaat over in jeuk als ik mijn notitieboek niet bij me heb. Ik wil kijken of ik mijn droom uit kan laten komen. Dus niet meer blijven slapen. Geen armen over elkaar. Maar doen.

Momenteel lees ik het boek Schrijven Kreng! van Lisette Jonkman. Wat een verademing. Het is geen één of ander lesboek vol nietszeggende content dat me herinnert aan mijn studietijd. Maar een boek met praktische handvaten. Het is ook nog eens met heel veel humor geschreven. Een uitgebreide recensie volgt ongetwijfeld nog. Ik kan je in ieder geval nog vertellen dat de zin om te schrijven volop in mijn lijf aanwezig is. Dit kreng gaat schrijven.

It’s getting serious. En dus vond ik dat ik mijn eigen plekje moest creëren. Een plek waar de letters uit mijn handen vloeien, de delete knop regelmatig wordt gebruik, de geur van verse cappuccino de kamer zal vullen. Een plek waar mijn gedachten op het scherm vloeien,  waar frustratie ongetwijfeld ook hoogtij zal vieren. Een plek waar een verhaal ontstaat. Een verhaal dat misschien wel heel veel mensen gaat vermaken of raken.

Dit is de plek. This is where the magic happens! Hier zal mijn droom werkelijkheid worden.Schrijfplek

Het is een rustig plekje op zolder. Lichte kleuren zorgen voor rust. En de quotes boven het bureau zorgen er voor dat ik niet vergeet waarom ik hier zi. Ze inspireren mij om te blijven geloven in mezelf. De printables 1 en 3 heb ik zelf gemaakt. Nummer 2 en 4 heb ik via internet gedownload. De laatste printable is gemaakt door Lonneke. Bezoek haar site echt even.