The Music Tag

i love music

Er gaan veel tags rond in blogland. Een van die tags is The Music Tag. Lieve Marion van Mijn Kladblog vroeg me om deze tag in te vullen. Deze muziekliefhebber wilde dat wel. Het kostte me alleen veel meer moeite dan ik vooraf had gedacht. Was ik in het begin nog enthousiast, nu kan ik je vertellen dat het enthousiasme is gedaald naar het nulpunt. Je moet namelijk keuzes maken. En hoe kan ik nu kiezen? Er is zo veel mooie muziek  gemaakt.

Wat is je favoriete artiest/band van dit moment?
In de auto draai ik momenteel de nieuwe cd van U2 heel vaak. Op Spotify is het Anouk die regelmatig voorbij komt.

Welke artiest/band zal je altijd goed blijven vinden?
Sorry, hier ga ik echt geen keuze in maken. U2 gaat al zolang mee en op elk album staan wel juweeltjes. En sinds ik Nobody’s Wife van Anouk hoorde, ben ik fan. Dan heb ik het nog niet gehad over Pearl Jam. Michael Jackson hoort ook in het rijtje thuis. Daarnaast blijf ik een zwak houden voor Guus Meeuwis.

Wat is voor jou het beste nummer wat ooit gemaakt is?
Hoe kun je dat nu vragen?  Ik had al zo’n moeite om de top 2000 in te vullen. Daar mocht ik er maar 15 kiezen. Als ik de lijst nu weer moest invullen, zou deze er waarschijnlijk anders uitzien. Een greep van wat er in mijn lijsje stond:
Pearl Jam – Just Breathe
Metallica – Nothing Else Matters
Green Day – Good Riddance
The Script – The man who can’t be move
Red Hot Chili Peppers- Under the Bridge

Adele -Rolling in the Deep
U2 – With or without you
Led Zeppelin – Stairway to Heaven
Skunk Anansie – Weak

Wat is het meest beschamende nummer dat je in je afspeellijsten hebt staan?
Sjoesjoewa van One Two Trio. Onder het mom het is voor de kinderen, maar deze mama dans vrolijk mee. Zoek het vooral op Youtube op.

Wat is de top 5 van meest gespeelde nummers in je afspeellijsten?
U2 – Ordinary Love
Dotan – Home
Anouk – Gold blackhearted golddiggers
Douwe Bob – Multicoloured Angels
Metallica – Nothing Else Matters

Wat vind je het beste album ooit gemaakt?
Wederom een gemene vraag. Die kan ik echt niet beantwoorden.  Muziek zorgt voor herinneringen en gevoelens. Door voor een beste album te kiezen, vraag je me om hier voor te kiezen.

Wat vind je de mooiste album-cover ooit gemaakt?
Geen idee. Die blijven me nooit zo bij.

Wat vind je het mooiste nummer voor een soundtrack dat ooit gemaakt is?
De film heb ik nog nooit heb gezien (staat op mijn lijstje) maar het album wat Eddie Vedder van Pearl Jam voor ‘Into the Wild’ heeft gemaakt, is prachtig. Maar ook ‘Ocean’ van Racoon, de soundtrack van ‘Alles is Familie’ is mooi.

Wat is het eerste concert waar je ooit heen ging?
Daar heb ik echt heel goed over na moeten denken. Ik geloof dat het van Eros Ramazzotti was in Ahoy. Ergens halverwege de jaren 90. Hij begon te spelen en ik vond het eerst nummer zo saai. En ineens ging het gordijn weg en bam knallen. Het Italiaanse temperament kwam heerlijk naar boven.

Wat is het beste concert waar je ooit geweest bent?
Dan moet ik er echt twee noemen. Dat is het eerste concert van Robbie Williams in de Arena. Man wat kan die man entertainen. Maar het kan ook niet anders dat het concert van U2 in 2009 in de Arena ook in mijn lijstje staat. Het was mijn eerste U2 concert. Alles klopte. Het podium, de speellijst, BONO, The Edge. Bovendien droeg ik op dat moment een heel mooi klein wondertje bij me. Dat maakte het ook heel speciaal.

Wat vind je de mooiste quote uit een nummer?
Weer zo’n vervelende vraag hoe kan ik nu kiezen? Op het laatste album van U2 staan een paar prachtige quotes. Ik kies er dan maar hier eentje uit.Uit het nummer ‘Song for Someone’:
You’ve got eyes that can see right through me
You’re not afraid of anything they seen

Bespeel je muziekinstrumenten?
Nee, niet echt. Geef me een piano of keyboard en ik speel ‘Vader Jacob ‘en de ’Vlooienmars’, maar verder kom ik niet.

Heb jij een speciaal liedje met bepaalde mensen?
Ik ga voor Nothing Else Matters. Het nummer dat draaide toen ik samen met mijn vader de trouwaal binnenliep. Klaar om met mij grote liefde te trouwen.. De versie met het San Francisco Symphony Orchestra geeft me kippenvel.

Is je muzieksmaak over de jaren veranderd?
Veranderd niet, wel breder geworden. Ik kan meer verschillende muziekstijlen waarderen. Rock, Pop, R&B en zelfs Klassiek.

Ik wil het niemand aan doen om deze tag over te nemen. Durf je de uitdaging aan, doe het vooral en laat het mij weten. Ik ben heel benieuwd.