Mijn toekomstdroom

Dromen kan ik als de beste. Over vakanties naar verre zonnige oorden, een badkamer met bad of een keer shoppen en niet op de centen te hoeven letten. Maar toen vroeg Janie naar mijn toekomstdroom. En daar moest ik even over nadenken. Niet nadenken in de zin van dat ik het niet weet. Maar meer of ik het wel zo open en bloot op papier wil zetten. Door het op te schrijven, geef ik aan mezelf toe dat die droom er is. En dat is best wel eng. Dan moet ik er voor gaan en er bestaat een kans dat het me nooit lukt. Ik wil niet falen. Niet voor mezelf en niet ten overstaan van vrienden, familie en (on)bekenden.

Maar hoe langer ik er over nadenk, hoe enthousiaster ik word. En heel eerlijk. Ik denk dat ik spijt ga krijgen als ik het niet ooit probeer. En de spijt zal uiteindelijk meer aan me knagen dan het niet bereiken van de droom. En als het niet lukt? Dan is dat echt niet het einde van de wereld. Ik zal niet zielig in een hoekje gaan zitten en mij zielig voelen.

IMG_1385 - kopieToekomstdroom en de kick

Dus bij deze tikken de letters langzaam over het scherm en vormen ze een zin. Niet zo maar een zin maar mijn droom:  er is een ding dat ik nog heel graag wil bereiken in mijn leven en dat is dat er een tekst in welke vorm dan ook van mij wordt gepubliceerd en bereikbaar is voor een groot publiek. Dat kan een column zijn in een tijdschrift of een ander medium. Een verhaal in een verhalenbundel of misschien wel een boek. Ik weet niet of ik het geduld heb om een boek te schrijven. Maar ik ben al lang blij als er iemand is die mijn teksten in de openbaarheid wil brengen. Dat lijkt me echt een geweldige kick geven. En een gevoel van trots. En daar komt die leeuw in mij naar boven.

De magie van woorden

Woorden hebben iets magisch. Je kunt er een snaar mee raken. Een fantasie voor even werkelijkheid laten worden. Met 26 simpele letters kun je woorden vormen di e een verhaal vertellen. Kun je een boodschap overbrengen. En mensen laten nadenken. Of gewoon iemand vermaken. Wat lijkt het me gaaf als dat ooit mag doen voor een groter publiek. Ik blijf nog even dromen en ondertussen ga ik er aan werken om die droom ooit uit te laten komen.

Natuurlijk heb ik ook dromen voor mijn kids. Maar dat bewaar ik voor een andere keer.

Wat zijn jullie toekomstdromen?