Kippensoep met een oosters tintje

DSC_0817 (640x508)
Er zijn maar weinig soepen waar mijn smaakpapillen blij van worden. Dat ze gaan roepen: ‘we want more, we want more.’ De meeste crème-achtige soepen vind ik vies. Mijn absolute favoriet is kippensoep. Maar ook daarin ben ik kieskeurig. Schotel je mij kippensoep voor vol met allerlei soorten grove stukken groenten, dan bedank ik al snel. Noem het dan groentesoep.  Soms is het makkelijk om een blik open te trekken. Lekker is het vaak niet. Er gaat niets boven zelfgemaakte kippensoep. Na op internet inspiratie te hebben opgedaan, kwam ik zelf tot een recept die tot nu toe al een paar jaar ieders goedkeuring kan wegdragen. Vaak maak ik er een flinke pan, zodat ik de volgende dag ook nog een kopje bij de lunch kan nemen.

Ingrediënten
400 gram kipfilet
2 kippenbouillon blokjes
1 flinke prei of 2 dunne
125 gr mihoen
2 el ketjap manis
2 tl sambal

Bereiding
Zet een pan met 4 liter water op het vuur. Snij de kipfilet in kleine stukjes. Voeg ze in de pan samen met de bouillonblokjes. Vervolgens snij je de prei in dunne ringen. Was de prei en voeg deze bij de kip toe. Neem de Mihoen en breek deze in stukken boven de pan. Voeg als laatste de ketjap manis en de sambal er bij. Zelf houd ik wel van sambal dus ik gebruik meestal 3 theelepels. Probeer zelf even uit wat je lekker vindt.

Tip
Je kunt de soep eventueel serveren met omelet in reepjes erin

Eet smakelijk!