Schrijven

Recensie: Schrijven Kreng! – Lisette Jonkman

Schrijven Kreng

Geniet je er van om met woorden een verhaal te vertellen? Om met 26 letters emoties bij mensen los te maken? En wil je ooit een keer een boek schrijven maar ben je goed in smoesjes verzinnen waarom het er niet van komt? Lees dan vooral Schrijven Kreng! Schrijfster Lisette Jonkman neemt je in haar boek mee in de wereld die schrijven heet. Ze deelt technieken om je lezer te boeien, verklapt haar schrijftrucs en vertelt meer over haar schrijfproces. Als je denkt dat het daarmee het zoveelste saaie lesboek is, heb je het mis. Theorie was nog nooit zo leuk om te lezen. (meer…)

Waar dromen werkelijkheid worden

IMG_3365
Ik ga mijn droom achterna. Wanneer de droom werkelijkheid wordt, zo’n waarheid is dat je me niet meer hoeft te knijpen om wakker te worden, ik heb geen idee. Een glazen bol heb ik niet. Wat ik wel weet, is dat als ik niets doe, er dus ook niets gebeurt. Dat mijn naam nooit de kaft van een boek siert. En mijn naam dus nooit in de boekhandel zal staan. Nooit zal er dan een column van mij in de Viva verschijnen. Of een artikel in de Wendy. Dus ga ik er voor. Ik ga kijken of ik van mijn passie schrijven is heel moois kan maken. (meer…)

De reis naar het verleden

IMG_2922 (640x344)
Lisa parkeert de auto op de parkeerplaats. Alleen een zwarte Volkswagen Golf en een vieze, witte Suzuki Swift staan geparkeerd op de parkeerplaats zo groot als een voetbalveld. Het stelt haar gerust. Het was lang geleden dat ze hier was geweest. Exact 8 jaar, 3 maanden en 4 dagen. De tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ze herkent de frietkrot. Piet bakt er nog steeds zijn friet. Schilderen kon hij kennelijk niet. Het blauwe bord met de P staat nog steeds krom. De wind piept angstig langs haar auto. Haar ogen turen naar de duinen. Haar maag krimpt ineen. Een enorme misselijkheid komt opzetten. (meer…)

Recente reacties

Disclaimer

De teksten en foto's zijn eigendom van happylioness.nl. Het is niet toegestaan deze zonder schriftelijke toestemming over te nemen. Aan de inhoud van happylioness.nl kunnen geen rechten worden ontleend.