The Questions of Life Tag

Question of life Tag

Een paar weken geleden ontdekte ik de prachtige blog Soulheartedly. Ik hou er van als mensen mij met hun posts laten nadenken. Xaviera doet dat. Zo ook met haar zelf bedachte tag. Ze vroeg mij de vragen te beantwoorden.

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?
Eerlijk gezegd bestond afgelopen jaar uit diverse mooie momenten die een glimlach op mijn gezicht toverden. Vooral mijn kids zorgen er regelmatig voor dat mijn mondhoeken omhoog gaan staan en mijn ogen beginnen te glinsteren. Lars die grote stappen maakt en Tess die zonder blikken of blozen de wereld met haar laat kennismaken. Maar ook wakker worden naast mijn grote liefde en fantastische vader van mijn kinderen is elke dag een feestje. Onze vakantie in eigen land was één groot genietmoment. En niet te vergeten mijn blog. 2014 is het jaar dat mijn blog is geboren. Nog elke dag ben ik blij dat ik deze stap heb genomen. Ik geniet van het schrijven en de mooie reacties die ik mag ontvangen.

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?
Als klein droomde ik weg bij de film Sissi. De prachtige sneeuwwitte jurken in de film hadden een enorm aantrekkingskracht op mij. Het zal je waarschijnlijk ook niet verbazen dat ik programma’s als de Honeymoon Quiz en Love Letters geweldig vond. Ik droomde er van om ooit ook eens zo’n jurk te dragen. Vorig jaar mocht ik me dan eindelijk een prinsesje voelen. Ik ben nog steeds dolverliefd op mijn jurk.

Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?
Dan zou ik met mijn gezinnetje in het vliegtuig stappen om een rondreis door Amerika te maken. Aan het eind van de reis kopen we  een Amerikaanse Muscle car voor manlief die hij samen met zoonlief kan opknappen. In ons witte knusse huis aan het strand trekken we ons in de weekenden en vakanties regelmatig terug. Om te genieten van ons gezinnetje. Lekker barbecueën op de veranda, zandkastelen bouwen, strandwandelingen maken en stil genieten van de zonsondergang. Vanuit een heerlijk licht kantoor, uitkijkende op het strand, met het raam open om de zeelucht te kunnen opnemen en het water te horen dansen, schrijf ik mijn allereerste boek.

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?
Ik kan meer kan dan ik zelf denk. Door mijn ‘angsten’ te laten varen, komen er ineens mooie kleine dingen voorbij varen. Ik probeer steeds vaker te dimmen (denken in mogelijkheden) in plaats van te dippen (denken in problemen). Dat is een stuk relaxter. Daarnaast heb ik ook geleerd nog meer te genieten van het nu. Het leven is een mooie les.

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?
Afgezien van de mooie witte huis aan zee, zie ik mezelf ook wel eens aan tafel zitten bij Humberto Tan bij het programma RTL Late Night om mijn eerste boek te promoten. Hahaha. O ja en ik ben de nieuwe columniste van Wendy. Dromen mag hè.

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?
Ik wil eigenlijk de weg blijven volgen die ik de afgelopen maanden ben ingeslagen. De deuren van mijn comfortzone zijn open en ik ben met een stap al buiten. Ik ga mijn dromen achterna. Schrijven staat vanaf nu centraal. Het zullen kleine stapjes zijn, maar stapjes zijn het. En lukt het niet, dan is er geen man overboord. Dan heb ik het geprobeerd. De reis alleen al zal me ongetwijfeld veel leren en voldoening geven. Dat maakt het waard om de reis te maken. Daarnaast wil ik proberen me niet te snel te laten beïnvloeden door onverwachte dingen die ik zelf niet kan veranderen en die vaak ook veels te klein zijn om me te laten beïnvloeden. Zo krijg ik meer rust in mijn hoofd. Prettig voor mij maar ook voor mijn omgeving.

Xaviera, wat een prachtige tag. Het was heerlijk om even bij de vragen stil te staan. Ik tag Jackie en Saskia om deze tag in te vullen. Doe het alleen als je het leuk lijkt en voel je vooral niet verplicht.