It’s a sock tag!

sokken

Vragen beantwoorden over sokken. Over sokken. Ja, over sokken. Er zijn mensen die gek zijn op sokken. Zo gek dat ze een tag verzinnen. Sammie is het brein achter deze tag. Inmiddels heeft een aantal bloggers de tag al ingevuld, waaronder Janie. Zij gaf de tag door aan mij. Net als haar heb ik in een deuk gelegen.  Ik en sokken. Wat kan ik daar nu over vertellen? Maar ik ben de beroerdste niet. En ik ga een uitdaging niet uit de weg. Dus ben je nieuwsgierig, lees dan mijn antwoorden.

Draag je wel eens (vrolijke) gekleurde sokken?
Ik heb ooit een poging gedaan. Ik kocht een 5-pack met grijze, zwarte, paarse en roze sokken. De paarse en roze sokken heb ik beiden maar één keer aan gehad. Niet omdat ze niet lekker zaten of omdat de kleur me niet aanstond. Maar ik kreeg het voor elkaar om van elkaar paar een exemplaar kwijt te raken. En dat na één keer dragen. Ik wist gelijk weer waarom ik normaal alleen maar zwarte sokken koop. Die passen altijd bij elkaar.

Jouw sokken-lade (doos, kast, bak)(whatever) bestaat uit…
Zwarte en grijze sokken. En één roze en één paarse sok. En sinds kort heb ik twee exemplaren gekocht met een dierprint. Sterker nog, die heb ik speciaal voor deze tag aangeschaft. Meen je dat nou, hoor ik je denken. Ja, dat meen ik. Zo gek ben ik. Anders werd het wel een heel saai verhaal. En om nu zwarte sokken op de foto te zetten, dat is helemaal het toppunt van saai. Overigens ben ik verre van saai. Vind ik dan.

Als je alleen maar witte of zwarte sokken hebt, overweeg je dan nu je dit leest gekleurde exemplaren aan te schaffen?
Nou, je hebt het kunnen lezen dat deze tag mij zover heeft gekregen om eens wat anders dan effen zwarte of grijze sokken te kopen. Ik zag deze sokken met panterprint bij de Action en was verkocht. Mede door deze tag in mijn achterhoofd. Afscheid nemen van grijs en zwart lukte overigens nog niet. Op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas staan overigens ook sokken. Ik zag bij de Hema hele leuke sokken met neonkleurtjes. Ik dacht; ik ga het nog één keer proberen.

Enkelsokjes of normale sokken?
In mijn sneakers enkelsokjes. In mijn laarzen draag ik gewone sokken. Maar eerlijk gezegd, draag ik het liefst helemaal geen sokken. In ben blij als het zomer is en de slippers aan kunnen.

Wat vind je van mensen die gekleurde sokken dragen?
Moet ik daar iets van vinden? Dat moet iedereen lekker zelf weten. Draag wat je leuk vind. Mijn mening over iemand hangt niet af van welke sokken iemand draagt.

Waar koop jij vaak je sokken?
Meestal bij de Zeeman of Action.

Wat is je favoriete kleur?
Dat blijft toch zwart.

Draag je vaak sokken?
In de winter elke dag. In de zomer zo min mogelijk.

Show een foto van je favoriete sokken!
Zie de foto bovenaan van mijn nieuwe sokken met panterprint. Ik kan niet kiezen tussen de witte en de grijze variant.

Ik tag niemand. Vind je het leuk om hem over te nemen, ga dan gerust je gang!