Uncategorized

Wonen aan de rand van een natuurgebied

Ik schreef al eerder over mijn huis dat echt mijn thuis is. We wonen in een grote stad maar in een gedeelte dat heerlijk dorps aanvoelt. Als we willen zijn we zo in het centrum en alle belangrijke voorzieningen zitten op loopafstand. Maar het mooiste is dat we wonen aan de rand van een prachtige natuurgebied. Het was vanochtend heerlijk weer en ik stelde voor om even lekker door het natuurgebied heen te lopen. Ik nam mijn camera mee.  Gaan jullie mee op pad?

IMG_2293_2

Tess heeft er zin in. Net als haar broer is het een buitenkind.

IMG_2303_2

Nog geen 5 minuten later staan we aan de rand van het gebied waar deze boom ons begroet.

IMG_2305_2

Wanneer we een paar stappen verder lopen krijgen we dit mooie groene uitzicht.  We hebben er zin in. Wanneer we rechts afslaan en een paar meter verder lopen, zie we het volgende beeld:

IMG_2308_2

Een paadje dat ons de weg wijst naar een nog onbekende bestemming. Nieuwsgierig als we zijn volgen we het pad.

IMG_2311_2

Het kleine pad heeft allemaal zijpaadjes. Ik ben benieuwd waar ze ons naar toe brengen. Maar dat is iets voor een volgende keer. We lopen het pad verder door.

IMG_2313_2

Zeg nou zelf dit is toch heerlijk genieten. De zon die mooi door de bomen schijnt en de natuur volop kleurt.

IMG_2316_2

Aan het einde van het pad kijken we naar links en zijn we nieuwsgierig naar de wereld achter het hek.

IMG_2319_2

En dit is wat we zien. Een klein riviertje dat kabbelt door het landschap.

Hoewel we verder willen lopen, besluiten we toch terug te gaan. We willen niet te ver van de bewoonde wereld af zijn aangezien we tegen etenstijd aan zitten.

IMG_2324_2

We lopen niet dezelfde route terug. Waar we aan het eind van het pad naar links gingen, gaan we nu naar rechts. We komen het kleine riviertje weer tegen. Ik ga even op een bankje zitten. Ik hoor het riviertje zacht stromen en de krekels (daar ga ik tenminste vanuit) geven een concert weg.

IMG_2338_2

We vervolgen de route. En ik kom ogen tekort.

IMG_2342_2

Ik vraag me af wat er met deze boom is gebeurd.

IMG_2347_2

We naderen weer de woonwijk en zijn dus bijna bij ons huis. Nog een laatste blik op het riviertje dat door het mooie landschap heen stroomt.

IMG_2290_2

En dan zijn we weer bij ons huis. Een huis vol liefde dat staat op een geweldige plek. Hier voel ik me thuis.

 

 

Ik ben burgerlijk!

Ik ben gelukkig getrouwd, heb twee fantastische kinderen, een leuke baan, woon in een heerlijk huis in een kindvriendelijke wijk. Een huis met een voortuintje en achtertuintje. We gaan op vakantie wanneer bijna heel Nederland weggaat, aangezien manlief aan de bouwvakvakantie vast zit en we sinds kort ook rekening houden met de school van Lars. En ja, je raadt het misschien al. We vinden het heerlijk om de vakanties door te brengen op een vakantiepark dat de term ‘kindvriendelijk’ draagt. Huisje, boompje, beestje dus. Met bovenstaande omschrijving krijg ik volgens mij als snel de sticker burgerlijk opgeplakt.

(meer…)

samen

1 jaar getrouwd!

Vandaag zijn manlief en ik al weer 1 jaar getrouwd. ‘Time flies when you’re having fun,’ zeggen ze. En dat klopt. Het jaar is voorbij gevlogen. En nog steeds hebben we ontzettend veel lol met z’n tweetjes en met ons gezinnetje. Hij is nog steeds mijn allerbeste maatje. We hebben geen woorden nodig om met elkaar te communiceren. Door alleen al naar elkaar te kijken weten we precies wat we voelen en denken. Onze trouwdag was een geweldige dag. Ik heb vorig jaar, ik blogde toen nog niet, een verslag geschreven. Het leek me leuk om dit met jullie te delen.

27 juni 2013
Deze dag zijn we nog heerlijk met z’n tweetjes. Samen beleven we rustig en relax de laatste momenten als vriend en vriendin. Wat boodschappen doen, locatie versieren en ’s avonds nog ons huis versieren. En dan komt het moment van afscheid nemen. Het voelt vreemd en raar. Een nacht zonder elkaar. Maar hoewel ik wars ben van etiquette en regels vind ik het wel iets hebben als Pat met ons zoontje bij zijn ouders slaapt. Ik ben gelukkig niet alleen. Ons dochtertje is thuis en m’n zusje blijft slapen. Gezellig. Om 23.30 ontvang ik een sms:  ‘wauw en ik denken dat bij mij de tranen van geluk pas morgen zouden komen’ een reactie op het ‘101 redenen waarom ik van je hou‘ boekje, dat ik hem gegeven heb. Bij mij komen ook de waterlanders. En de volgende dag zouden de tranen nog rijkelijk vloeien……..

28 juni 2013: de dag
Vanaf 03.30 uur krijg ik maar weinig kans om te slapen. Dochterlief houdt ons wakker. Gek genoeg ben ik als de wekker om 7.00 uur gaat zo fit als een hoentje. De adrenaline doet zijn werk. Het regent dat het giet. En geloof het of niet, ik maak me er totaal geen zorgen over. We ontbijten rustig, nou ja ontbijten, met moeite gaat er een cracker naar binnen, en we houden dochterlief bezig. Om 8.30 uur is de fotograaf al aanwezig en de kapster komt niet veel later. Beiden zijn te vroeg en daardoor kunnen we heel relax de dag beginnen. De kapster gaat aan de slag net als de fotograaf. Al snel heb ik hem niet meer in de gaten. Met een uur zit m’n kapsel super. M’n schoonzusje verzorgt mijn make up en is ook op tijd. Heerlijk! Om 11.10 ben ik eigenlijk klaar om me aan te kleden. Ik stel dit nog even uit. Al die tijd heb ik geen moment last van zenuwen. Om half 12 toch maar richting slaapkamer om me samen met mijn moeder en zusje om te kleden. Mijn moeder heeft duidelijk last van zenuwen. En dan begint het bij mij ook te komen. Helemaal als ik voor 12 uur klaar ben en ik tot 12.15 uur moet wachten. Mijn moeder houdt me gezelschap. En dan hoor ik ons zoontje met mijn schoonouders aankomen. Zien kan ik hem niet. En dan schiet ik vol. Ik realiseer me dat emotievandaag mijn dag is. Eindelijk zeg ik ‘ja’ tegen de liefde van mijn leven. Niet veel later komt vriendlief. En het moment waarop we elkaar eindelijk zien, is slechts enkele tellen verwijderd. Als hij binnen is, loop ik langzaam de trap af. Nog twee deuren en dan ben ik er. Er schiet van alles door me heen: Hoe vindt hij me? Hoe ziet hij er uit? En dan staan we oog in oog en komen de tranen. Wat is hij mooi! Z’n pak staat fantastisch. Hij is onder de indruk van mijn jurk. Ik was er eigenlijk niet bang voor maar toch. Na alle ohh’s en ahh’s te hebben ontvangen merk ik een leuke verrassing op. Onze dag wordt gefilmd door zijn peetoom. Echt super.

Voor de gasten staat er een heerlijke lunch te wachten. En wij gaan naar onze fotolocatie. De hele ochtend regent het en nu is het even droog. We wagen het er op. We maken buiten foto’s. Dit wil ik zo graag. En nee, we houden het tijdens de shoot niet droog, soms komen we er wat druppels, maar echt nat worden we niet. Dus we houden vol. Soms met paraplu. De shoot verloopt ontspannen. We hebben een klik met de fotograaf.
auto regen paraplu

Na ruim een uur houden we het voor gezien en gaan we naar huis. Inmiddels zijn de andere daggasten ook aanwezig. Leuk om nog even de complimenten over de jurk te ontvangen. Als alle auto’s zijn voorzien van een antennelintje gaan we gezamenlijk richting het stadhuis.
Me_jruk   samen

Bij het stadhuis aangekomen gaat iedereen naar binnen en ik sta samen met mijn vader te wachten. Dan klinken de eerste noten van ‘Nothing Else Matters’, dit nummer heb ik samen met hem uitgekozen. Weer voel ik de tranen prikken achter mijn ogen. Ik pak hem stevig vast. En daar gaan we. Huilend loop in de zaal binnen. M’n vader geeft me aan mijn as en zegt: ‘nu is ze echt van jou’. De ambtenaar is super. Ze vertelt ons verhaal zo mooi. Ik had het niet beter kunnen doen. Gelukkig is er ook ruimte voor humor. En dan mogen we eindelijk JA zeggen. Mijn Ja zorgde voor de nodige roering want die scheen nogal overtuigend te zijn. Onder het nummer ‘Just Breathe’van Pearl Jam zetten wij en onze getuigen’ de handtekening. Na het wisselen van de ringen en nog wat korte woorden verlaten we de zaal met Beautiful Day van U2. We mogen nog letterlijk een klap op ons huwelijk geven op de gong die buiten de zaal staat. Heerlijk om te doen. Nog even felicitaties ontvangen van mensen, sommige zelfs onverwachts, die alleen naar de ceremonie zijn gekomen.
ringengong

Op naar de feestlocatie. Een intieme locatie aan het water. De perfecte plek om ons huwelijk klein te vieren met alle dierbaren. Ons huwelijk hebben we bewust klein gehouden. We wilden geen feest geven omdat we het ook belangrijk vonden dat onze kinderen er de hele dag bij waren.
Onder luid applaus kwamen we de zaal binnen. Heerlijk geproost met processo en de bruidstaart gegeten. Inmiddels was het droog en konden we foto’s maken met de daggasten. Het ging allemaal heerlijk ontspannen. Wij hebben nog even een korte shoot gedaan met de kids.
gezin

Voor het eten nam mijn vader nog even het woord. En hoe! Zijn woorden raakten iedereen. Het kwam er op neer dat hij vereerd was om mijn weg te geven. Maar het voelde niet echt als weggeven. Hij was me niet kwijt. Hij vertelde dat wij het anders deden als vroeger. Toen ging je trouwen en dat was de mooiste dag van je leven. Daarna kwamen er kinderen en dit was ook een mooie dag. Maar wij deden het eigenlijk wel heel goed. We beleefden onze mooiste dag met onze kinderen. Ik kon zien dat hij trots was op mij en op ons en ons gezin. Wauw!

De middag en avond verliep ontspannen en gezellig. Buffet was heerlijk en iedereen genoot. En toen was het half 10. Tijd om gedag te zeggen. Ik probeerde nog een dankwoordje richting de gasten te brengen maar de emoties hadden de overhand. De dag verliep precies zoals wij wilden: ontspannen, relax, informeel en met directe familie en beste vrienden. Ik kreeg het echt even te zwaar.
Toen iedereen weg was hebben we met de fotograaf nog een supershoot gehad in de regen. Het kon me niets meer schelen. De jurk was al vies dus kom maar op. De foto is echt geweldig geworden.
De kids sliepen bij opa en oma. Dus de avond hebben we samen afgesloten in een super de luxe bruidsuite. We kijken terug op een mooie, gezellige, regenachtige maar warme en ontroerende dag. Onze dag: 28 juni 2013!
avond foto

IMG_1353 - kopie

Mijn week in foto’s #2

En er is al weer een week voorbij. Wat vliegt de tijd. Ik had een drukke werkweek dus weinig foto’s gemaakt. Maar dit heb ik in het weekend meer dan goed gemaakt. Het is dus meer een ‘mijn weekend in foto’s’. Kijk je mee?

IMG_20140621_151859

Ding dong, daar ging de deurbel zaterdagmiddag. Tot mijn grote verrassing was dit de postbode met een pakketje voor mij. k was even vergeten dat ik de winactie van Marion van Mijn Kladblog had gewonnen. Zij had een erg leuke actie bedacht. Anders dan anders. Ik was de gelukkige winnaar. En dit is wat Marion voor mij had gekocht: en erg leuk boekje van Taalvoutjes. Zo leuk om te lezen wat mensen soms fout doen. Toegeven heel soms zie ik de fouten niet. Daarnaast ook een geweldige knuffel eeuw die echt voor mama is en niet voor een van de kids. En ook nog een mooi kaartje met een pakkende spreuk en lieve tekst.

DSC_4442
’s middags gingen we even winkelen in een dorp vlakbij. Daar kocht ik niet deze tas. Dat was een week eerder. Ik ben er wel ontzettend blij en wilde hem graag nog even wil showen.

IMG_20140621_172959Wel kocht ik deze geweldige sandaaltjes voor dochterlief. Ze had alleen nog maar dichte schoenen en dat is wel erg warm als het straks hopelijk heerlijk zomerweer is. Ik vond ze lief en stoer tegelijk. Ze kregen ook de goedkeuring van Tess dus ik stond al snel bij de kassa.

IMG_20140621_122224Bij de buren hangen twee hamster voor het raam en Tess is er niet bij weg te slaan. Ze vindt ze geweldig. Mama kon het dus niet laten om er één voor haar en één voor haar grote broer te kopen. Kids blij en mama ook blij. Ik zeg dat wordt winnen vanavond tegen Chili.

DSC_4437

Zondag brachten we een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam met de familie van manlief. We waren er nog nooit geweest. Lars zat ’s ochtends al te stuiteren in de auto van blijdschap. De dag begon al vroeg, want we moesten zeker een uurtje rijden.

IMG_1175 (1280x984)

In het Oceanium maakte ik deze foto. Hij is wat wazig door het glas maar de zonnestralen geven iets aparts aan de foto.

 

IMG_1197 - kopie

IMG_1207

IMG_1235

IMG_1270

Gewoon wat prachtige plaatjes van de mooie beesten die onze aarde rijk is. De olifanten zijn favoriet bij Lars. We kwamen net aan toen ze een verfrissende douche kregen.

IMG_1353 (853x1280)

Het was heerlijk weer. Een heerlijk zonnetje en niet te warm. Lars is verzot op Raketjes. Die mochten op deze zomerdag niet ontbreken.
IMG_1317
En uiteraard moest ik een bezoekje brengen aan mijn familie.

Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen van Nederland. Dit merk je nog wel een beetje aan de dierverblijven. Je wordt als bezoeker op afstand gehouden en kan soms de dieren niet goed zien. Er is veel groen wat zorgt voor de nodige charme, het ontneemt je soms ook het zicht op de dieren. De giraffen hebben een prachtig verblijf. En ook het Oceanium is zeker een bezoekje waard. Er zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden. Deze zien er netjes, verzorgd en modern uit. Het park vond ik erg schoon. Jammer was dat niet elke toiletgelegenheid was voorzien van een mogelijkheid om je kind te verschonen. Ook raakten we af en toe een beetje de weg kwijt, door de wirwar en kronkelpaadjes. Maar al met al hebben we ons prima vermaakt.

IMG_1385 - kopie

De laatste foto. Een foto van mezelf. Gewoon omdat ik vind dat ik er mooi op sta. Een beetje zo als ik ben. Vooruitkijkend. Dromerig.

Het was dus een heerlijk weekend. Heb jij ook een goed weekend gehad?

Welkom op Happy Lioness

header HL

Welkom op Happy Lioness. Eindelijk een blog op een eigen domein. Mijn nieuwe eigen plekje op het world wide web. Het kan best zijn dat de komende tijd het design nog gaat veranderen. Daar moet ik nog een beetje mee gaan spelen. Maar voor nu is het goed. Dit past bij mij. Bij Happy Lioness. Open, transparant met een sausje van vrolijkheid en sierlijkheid. Veel leesplezier!

Recente reacties

Disclaimer

De teksten en foto's zijn eigendom van happylioness.nl. Het is niet toegestaan deze zonder schriftelijke toestemming over te nemen. Aan de inhoud van happylioness.nl kunnen geen rechten worden ontleend.